بیماری کیست مویی که با نام سینوس پیلونیدال نیز شناخته می شود. از انواع بیماری های ناحیه مقعدی است. کیست مویی به شکل ناحیه ای متورم و ملتهب و یا همانند یک جوش بر روی پوست پایین کمر در نواحی مابین دو کفل ظاهر می شود. این کیست حاوی مو در اثر برگشت مو به داخل پوست ایجاد می شود. کیست مویی ممکن است با آبسه های مکرر مقعدی همراه شود.
بیماری کیست مویی علائم آزار دهنده ای داشته و باید سریعا مورد درمان قرار گیرد، زیرا که احتمال بروز عوارض مختلف نیز وجود دارد. از آنجایی که این بیماری با استفاده از روشهای خانگی قابل درمان نیست، تنها روشهای تهاجمی برای درمان آن توصیه می شود. یکی از روشهای موثر درمان کیست مویی، جراحی است که در ادامه به تشریح بیشتر آن می پردازیم :
جراحی کیست مویی شامل استفاده از تیغ جراحی برای از بین بردن ناحیه عفونی و یا همان کیست است. در این روش که طی بیهوشی و یا بیحسی موضعی انجام می شود. کیست به طور کامل تخلیه می شود.
احتمال درمان قطعی با استفاده از جراحی بالا است زیرا نواحی آلوده به طور کامل حذف می شوند. احتمال عفونت و عود مجدد بیماری وجود نخواهد داشت. این جراحی به دو روش زیر انجام می شود:
در این روش جراحی کیست مویی، کیست و قسمتی از اطراف آن به طور کامل تخلیه میشود. پس از تخلیه کیست بخیه زده نمی شود و باز رها می شود. این حفره باز رها شده و از داخل شروع به ترمیم می نماید. اندازه این حفره بسته به کیست متفاوت است و می تواند حتی اندازه یک پرتقال باشد. پس از عمل تا حدود یک هفته ترشحاتی از کیست خارج می شود. و این امر نیاز به تعویض روزانه پانسمان دارد.
در این عمل نواحی آلوده به طور کامل حذف می شود، در نتیجه شانسی برای عفونت وجود ندارد، اما چون زخم باز است احتمال عفونی شدن آن بالا است و مراقبتهای بیشتری را می طلبد.
در این روش جراحی کیست مویی محل ایجاد کیست همانند یک بیضی برش داده شده و تخلجراحی کیست مویییه می شود و پس از آن کیست بخیه می شود. احتمال عود و عفونت با این روش بسیار بیشتر است. اما می توان به جهت کاهش شانس جراحی کیست مویی بیماری قبل از انجام جراحی از آنتی بیوتیک استفاده نمود.
روش دیگر جراحی کیست مویی، جراحی پلاستیک است. این روش جراحی تنها در مورد کیست های پیچیده و پیشرفته کاربرد دارد. در این روش پس از تخلیه کیست، با کمک جراحی پلاستیک و روشهای ترمیمی با تزریق فلپ ناحیه جراحی شده به طور کامل بسته می شود. معمولاً با این جراحی بیمار مدت زمان بیشتری را در بیمارستان بستری می شود ولی احتمال عود مجدد این روش کمتر از سایرین است.
ممکن است برخی پزشکان در مواردی اورژانسی و حاد برای درمان کیست مویی اقدام به تخلیه آن کرده به این ترتیب محل کیست یا آبسه را از وسط برش دهند. در این روش این احتمال وجود دارد که کیست به طور کامل تخلیه نشود و مجدداً عود نماید. پس انجام آن توصیه نمی شود.
درباره این سایت